خلاصه مذاکرات

در اولین جلسه کمیسیون بازار برق و بورس انرژی که در تاریخ شنبه 15 دی ماه 1397 در محل سندیکا برگزار شد، موضوع تعیین نرخ خرید تضمینی برق در طول برنامه ششم توسعه به بحث و تبادل نظر گذاشته شد و هر یک از اعضا نظرها و پیشنهادهای خود را ارائه کردند. جمع بندی نظرها و پیشنهادهای کمیسیون درباره پیش نویس دستورالعمل بند “ت” ماده 48 قانون برنامه ششم توسعه به شرح زیر است:

• بر اساس نظامنامه ارزی صندوق توسعه ملی، طرح­هایی واجد بهره مندی از تسهیلات می باشند که دارای نرخ IRR حداقل برابر با 15% باشند. بنابراین لازم است حداقل نرخ خرید تضمینی بر این نرخ محاسبه و به عنوان کف نرخ مناقصه در شورای اقتصاد مصوب شود.
  • در ماده 9 موضوع پرداخت مابه التفاوت نرخ خرید تضمینی با متوسط قیمت بازار عمده فروشی برق، به اصلاح تعرفه­های فروش برق وابسته شده است که منطقی نیست، زیرا با اصلاح نشدن تعرفه­ها از سوی مجلس، وزارت نیرو از پرداخت مابه التفاوت شانه خالی خواهد کرد.
  • در بند “ب” ماده 1 به هزینه ترانزیت قرارداد دوجانبه اشاره شده است که لازم است همانند برنامه پنجم نرخ ترانزیت به صورت شفاف تعیین و نحوه تعدیل سنواتی آن توسط شورای اقتصاد مصوب شود. در صورت تصویب نشدن نرخ، وزارت نیرو به راحتی می‌تواند با تغییر نرخ ترانزیت، انعقاد قراردادهای دوجانبه را زیان ده کند. بدیهی است بدون داشتن نرخ ترانزیت تعیین مدل مالی بسیار سخت خواهد بود.
  • لازم است نرخ پایه آمادگی و فرمول محاسبه نرخ سقف انرژی در بازار عمده فروشی در سال اول اجرای دستورالعمل و نحوه تعدیل آن‌ها توسط شورای اقتصاد مصوب شود چرا که بدون داشتن این نرخ­ها امکان تعیین مدل مالی بسیار سخت خواهد بود. ( در صورت تعیین نشدن نرخ در شورای اقتصاد امکان پی‌گیری از مراجع قانونی ذیربط وجود نخواهد داشت.)
  • متوسط وزنی اعداد ارائه شده در جدول ماده 4 به دلیل تفاوت ساعت­های کم باری، میان باری و اوج بار در فصول مختلف و با توجه به اطلاعات شرکت مدیریت شبکه برق ایران برابر با 1 نیست و لازم است اعداد اصلاح شوند.
  • در ماده 5 ضریب تولید همانند برنامه پنجم برای هر ساختگاه حداقل برابر با 75% برای سرمایه گذار برنده مناقصه تضمین شود.
  • در خصوص کاهش ظرفیت(به دلایل فنی همانند پیری) نباید از سرمایه گذار گواهی ظرفیت متناسب با کاهش ظرفیت مطالبه شود.
  • با توجه به تحریم­های موجود می بایست بازده 55% به عدد منطقی متناسب با وضعیت موجود کشور کاهش یابد.

این صورتجلسه در تاریخ 1397/10/15 به امضای اعضای کمیسیون آقایان کریم افشار (رئیس کمیسیون)، احمد میرزایی، محمود حکیمی، محسن یزدانی نژاد، مرتضی یوسف‌نژاد، ناصر کرمانشاه، سید صادق نیکوسپهر، بهنام فردافشاری، آرش جالبی، علی دشتیانه، علی شاه محمدی، محمدرضا زاهد، معصومه پاشا (دبیر کمیسیون) رسید و آقای غلامرضا منانی در این جلسه غیبت داشته اند.

بازار برق, بورس انرژی, سندیکا, کمیسیون, نیروگاه برق
سهم ۳۰درصدی نیروگاه طوس در تأمین برق پایدار